Home improvement

Velg den riktige teppene til ditt boareal

Tepper er virkelig en av de mest elegante og stilige biter av innredning som kan gi liv og personlighet til din bolig. Hvis du har et budsjett med å renovere huset ditt og ikke finner et lommevennlig alternativ, kan tepper helt sikkert hjelpe deg. Fra trapper til gangene kan tepper brukes forskjellige steder, da det er forskjellige størrelser og mønstre på tepper tilgjengelig i markedet. Du må velge riktig teppe til din bolig, men det er her det virkelige problemet begynner.

Noen ganger det kan være vanskelig for deg å velge den riktige teppen til boligen din når det er så mange alternativer for tepper tilgjengelig i markedet. Fra persiske tepper til marokkanske tepper er alternativene rikelig, og siden de fleste ikke er ekspert på tepper, blir det ganske vanskelig å bestemme hvilket teppe som er best eller hvordan kjøpe et perfekt teppe til boarealet. Vel, du trenger ikke bekymre deg for å kjøpe riktig teppe lenger. Vi har skissert noen av de viktigste faktorene du må ta i betraktning når du velger et teppe til din bolig.

Størrelsen på teppet

La oss begynne med det mest åpenbare ting; størrelsen på teppet. Størrelsen på teppet er så åpenbart at noen glemmer det. Du vil aldri bestille et dekorativt teppe fra en nettbutikk bare for å finne ut at det ikke vil passe i stuen eller i gangen. Dette er grunnen til at det blir avgjørende for deg å først måle størrelsen på boarealet før du begynner å bla gjennom de forskjellige alternativene til ulltepper gulv som er tilgjengelig online på TrendCarpet

Du bør vite at teppene i standardstørrelse er 6 x 9 fot, 8 x 10 fot og 9 x 12 fot. Dette er de vanligste størrelsene du finner i butikkene, men hvis disse størrelsene ikke passer ditt behov, kan du bestille en tilpasset størrelse. Når du velger riktig størrelse på teppet, bør du alltid la 4 til 8 inches nakent gulv ligge på hver side av teppet.

Hvor skal det  bli brukt ?

Området der du skal bruke teppet ditt vil også spille en viktig faktor i valgprosessen. Ulike ull gulv tepper har ulik holdbarhet og antall knuter, og dette påvirker hvor mye trafikk de kan tåle daglig. For eksempel, hvis du skal bruke et teppe i gangen, bør du bare kjøpe tepper med lav haug og flatvev, da det kommer til å gå gjennom mye trafikk. Men hvis du skal bruke et teppe på soverommet ditt, kan du velge et mykt teppe som er spesielt designet for områder med lite trafikk. Sisal tepper regnes som best for områder med lite trafikk. Du kan kjøpe sisaltepper av god kvalitet fra TrendCarpet.

Teppe typer

Glem aldri å vurdere formålet med teppet. Kjøper du teppet for tilkobling av to mellomrom? Vil du bruke teppet til å fremheve møblene dine?

Etter å ha bestemt deg for formålet med teppet, må du bestemme hvilken type teppe som passer til formålet. Følgende er de fire forskjellige typer tepper som er tilgjengelige i markedet:

  • Tuftede tepper

Det lages ved å stanse ullen og andre materialer gjennom en støtte. Deretter fester veveren et sterkt materiale på baksiden av de tuftede teppene for å gi styrke.

  • Knuterte tepper

Dette er en kompleks form for teppe som tradisjonelt er laget av hender, men nå er de også laget av maskiner. De høyere knutetallene resulterer i et mer komplekst og detaljert mønster.

  • Vevde tepper

Det er en av de eldste formene for tepper. Det vevde teppet tar form på en vevstol, og folk begynte bare å lage tepper gjennom denne prosessen.

  • Broderte tepper

Disse teppene er laget av håndmasker på lin eller bomullsunderlag. Teknikken som brukes til å lage broderte tepper er eldgammel.

Ved å huske de ovennevnte tingene mens du handler teppet vil hjelpe deg å velge det beste. Det har ikke noe å si om du kjøper et teppe til gangen eller trappen; å velge et slitesterkt og elegant teppe er alltid det beste valget.

Author Image
Reed Hamilton

Mason Reed Hamilton: Mason, a political analyst, provides insights on U.S. politics, election coverage, and policy analysis.