Featured

Hvordan rengjøre ullteppe hjemme? 

“For å få det beste ut av ullteppet og få det til å vare lenger, må du vite hvordan du skal ta vare på det”

Eier du et ullteppe?

Eller planlegger du å få et?

Vel, for det første, kudos til ditt valg! Du har valgt et flott stykke innredning som definitivt vil legge masse klasse og komfort til hjemmet ditt. En ullteppe fra Trendcarpet løfter umiddelbart plass som den er plassert i og sørger for at du ikke trenger å gå på akkord med komfort og kvalitet. Den varme og holdbare ullteppet er sannsynligvis den beste investeringen du kan gjøre i oppussingsarbeidet.

Men for å få det beste ut av ullteppet og få det til å vare lenger, må du vite hvordan du skal ta vare på det og rengjøre det noensinne så ofte. Ved å opprettholde det riktig kan du i hovedsak bevare sitt naturlige liv.

Lær hvordan du rengjør

Vanligvis er det ikke for vanskelig å opprettholde et ullteppe som det er helt laget av naturlig fiber og blir ikke så skitne som andre tepper. Det er imidlertid fortsatt noen enkle ting du kan gjøre hjemme hos deg og holde teppet rent og redde den naturlige glansen.

  1. Handle raskt- Det første og fremste er å handle raskt i tilfelle søl og flekker. Fordi ull skjuler flekker godt, ville det bli vanskelig å rengjøre den etter en stund. Mens faste stoffer lett kan skrapes opp, kan du bruke materialer som natron, eddik og mineral terpentin praktisk for å rengjøre de vanligste søl. De kan brukes til å få ut tøffe flekker som olje, juice, rust, etc. med letthet.
  2. Regelmessig støvsuging- En av de viktigste, og sannsynligvis den enkleste av ting å gjøre er å støvsuge et ullteppe ofte. En god støvsuger og lettere tilbehør ville sikre den beste kvaliteten rengjøring i dette scenariet, og ville sørge for at de delikate ull fibrene på teppet ikke er skadet i prosessen. Du kan legge ned teppet på gulvet og bytte på å støvsuge hver side grundig. Minimumssoler viktig frekvens for det samme er minst en gang i uken. Når teppet er nytt eller er plassert i et høyt fot-trafikkområde, sørg for å rengjøre det oftere enn du normalt ville.
  3. Rist og slå- Selv om du ikke kan støvsuge kan du alltid riste av seg smusset ved å henge teppet på verandaen eller noen stoler utenfor. Teppet kan deretter forsiktig slås av en kost for å kvitte seg med den akkumulerte skitt. Dette kan også gjøres før støvsuging for å gjøre den sistnevnte prosessen enklere og jevnere. For ikke å nevne, dette gir en flott sjanse til å rengjøre området under ullteppet også.
  4. Bruk et mildt vaskemiddel- Det ville åpenbart være tider når en renseri bare ikke vil gjøre, og du må ringe vann inn i handlingen. For dette, ta et mildt vaskemiddel slik at det ikke skader ullfibrene og bland det med vann. Nå med en myk svamp, kan du begynne forsiktig gni og rengjøre små områder av teppet, til å begynne med. 

Såpevannet kan lett begynne å jobbe med de vedvarende støv eller flekkene og også enkelt rengjøres. Husk å ikke bruke svampen for et stort område på en gang fordi det også ville fange smusspartiklene.

Etter at du har rengjort en del, skyll den med rent kaldt vann for å fjerne vaskemiddelet helt. Hvis venstre som det er, ville teppet fange mer skitt enn noen gang før. Du kan også bruke håndklær til å absorbere overflødig fuktighet som et ullteppe absorberer vanligvis fuktighet ganske bra, og hvis det er over gjennomvåt, ville det ta lang tid å tørke ut.

Husk at

En eller to ganger i året er det også viktig å dampe ren en ullteppet. Dette er fordi støv og smuss kommer dypt i ull og forblir skjult der. Selv om dette utvilsomt er vanskelig å rengjøre, skader det også fibrene i det lange løp. Damp kommer til hver tomme av teppet og sørger for at all smuss umiddelbart fjernes. Hvis du ikke ønsker å damp ren selv, kan du alltid ringe fagfolk i ditt område for å få hjelp.

Author Image
Reed Hamilton

Mason Reed Hamilton: Mason, a political analyst, provides insights on U.S. politics, election coverage, and policy analysis.