Home improvement

Tips for å ta vare på et Sisal-teppe i alle situasjoner

Hvis du eier et sisal-teppe og har søkt på nettet etter vedlikeholdstips i det siste, har du kommet til rett sted. Vi er her for å hjelpe deg med raske og enkle tips for å vedlikeholde ditt naturlige sisal-teppe slik at det holder seg som nytt uten å skade teksturen.

Sisal-tepper er annerledes enn andre teppetyper, så de krever annerledes pleie

Vi forstår hvorfor du må søke på internett etter vedlikeholdstips for sisal-tepper, for i motsetning til andre tepper som vanligvis er laget av garn (silke, ull, bomull osv.) er et sisal-teppe laget av en tørr fiber kalt sisal-fiber.

Selv om det kan være både ekstremt irriterende og flaut å ha smuss og flekker synlige på teppet, blir du glad og lettet over å vite at sisal-tepper er enklere å håndtere i slike situasjoner.

En ting du bør merke deg er at siden sisal-tepper er laget av naturlig tørre fibre, responderer det best på tørre rensemetoder, derfor er det svært viktig å holde væsker, spesielt de som er harde, unna sisal-teppet.

Steg 1:

Hvis sølet er flytende er det mulig at det har tørket umiddelbart på sisal-teppetdet første steget bør være å løfte opp sølet med et flatt ark eller kanskje en skje. Så fort det første laget av sølet har blitt håndtert, er det på tide å takle flekken eller merket som er igjen etter sølet.

Steg 2:

Hvis flekken fortsatt er våt og ny anbefales det å bruke absorberende papir eller klut for å suge opp resten av flekken eller sølet. Det å suge opp sølet er den viktige delen av renseprosessen, men krever tålmodighet (det samme gjør neste steg, fortsett å lese). Ikke bare la tørkepapiret ligge på flekken, men fortsett å klappe de tørre sidene av tørkepapiret mot flekken med mindre den har tørket helt. Sørg for at du bare klapper lett og ikke bruker mye kraft.

Steg 3:

Først når flekken har tørket helt ut bør du gå videre til det tredje steget. For dette steget er bakepulver ingrediensen, og støvsugeren (valgfritt). Bare strø et lag bakepulver på den tørre flekken. La det ligge på flekken i noen minutter. Bytt ut det første laget bakepulver med støvsugeren og plasser et nytt lag over flekken, og la det tørke i noen timer før du fjerner det.

Steg 4:

Etter noen timer fjerner du bakepulveret og holder et vått håndkle med denne blandingen klar. Blandingen du trenger til dette steget er en kombinasjon av 1 skål vann med ¼ hvit eddik og 1 teskje vaskemiddel. Fukt håndkleet i denne blandingen og skrubb flekken med lette bevegelser. Fortsett å skrubbe i noen omganger til flekken ser ut til å være borte.

Steg 5:

Så fort du er ferdig å gjøre rent med blandingen over er det på tide med det siste steget. Bare bruk en ren klut med vanlig vann for å fjerne alle rester av blandingen. Deretter legger du sisal-teppet ut i solen for å tørke.

Ideen er å unngå bruk av blekemiddel eller andre kjemikalier som kan skade teppefibrene og misfarge det. Forhåpentligvis hjelper stegene over deg å rense sisal-teppet slik at det fortsetter å se ut som nytt.

Har du lett etter det perfekte sisal-teppet uten å finne det? Sjekk TrendCarpet for å få tak i noen av de beste teppene i alle farger og størrelser. Hyggelig shopping!

Author Image
Reed Hamilton

Mason Reed Hamilton: Mason, a political analyst, provides insights on U.S. politics, election coverage, and policy analysis.